Erotika

Egy hónapban egyszer szeretkezünk: a pornó segíthet?

A férjem két éve alig ér hozzám, nem szexelünk. Mikor rákérdeztem, miért, azt mondta, egyáltalán nem dobja fel az ötlet, hogy azt csináljuk, amit évek óta…

 

Vegyek vibrátort, próbáljunk ki új pózokat?!

„Nyolc éve vagyunk együtt. Eleinte sokszor megkívánt - most már jó, ha egy hónapban egyszer együtt vagyunk. Akkor is én kezdeményezek. Nincs gyerekünk, tehát nem foghatom arra a dolgot, hogy nincs időnk, vagy túl fáradtak vagyunk - régebben erre hivatkozott. Nemrégiben végre kibökte, hogy neki nagyon egyhangú az, ami köztünk van. Kérdeztem, mit szeretne másként, de nem tudta megmondani.

Szeretném megtartani a férjem, úgyhogy fel kellene dobni valamivel a nemi életünket. Vegyek vibrátort, nézzünk pornót, próbáljunk ki új pózokat?! Ez így túl direkt, nem? Olyan erőlködős... A barátnőm szerint érdemes kipróbálni a nyitott kapcsolatot, nekik bevált. De én képtelen lennék elengedni a páromat máshoz, és nekem sincs kedvem félrelépni.”

Dr. Czíber Szonja szexológus:
A görcsös élménykeresés nem hiszem, hogy megoldást jelenthet; ahogy az újabb és újabb szextárgyak megvétele sem. Egy kicsit le kellene lazulniuk, és a kapcsolatuk egyéb területein újítani, közös élményeket keresni. Egy új, izgalmas közös hobbi (például a tánc vagy a búvárkodás), egy kalandos utazás, bármi, ami felpörgeti önökben az adrenalint, beválhat.