Bűnügy

Vasutasokra támadt egy jegy nélkül utazó ukrán egy nyíregyházi személyvonaton

Letartóztatását indítványozza a Nyíregyházi Járási Ügyészség egy ukrán férfinak, aki kedden egy Nyíregyháza és Rakamaz között közlekedő személyvonaton rátámadt a jegyvizsgálóra és a mozdonyvezetőre, majd egy utast is megütött.

Munkahelye, jövedelme és állandó lakcíme nincs Magyarországon az ukránnak

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfinak nem volt érvényes menetjegye, ezért a kalauznő megkérte, hogy a következő megállóban szálljon le a vonatról. A férfi a görögszállási állomáson ugyan leszállt a szerelvényről, de visszaugrott az induló vonat első kocsijába és a jegyvizsgáló ismételt kérésére sem volt hajlandó elhagyni a szerelvényt.

A jegyvizsgáló a mozdonyvezetővel közösen próbálta meg rávenni a férfit a leszállásra, de ő ököllel arcon ütötte a mozdonyvezetőt és gyomron vágott egy közelben álló utast is. A támadó ezután követte a kalauznőt, aki maga után lezárta a kocsi ajtaját. A támadó erre könyökével betörte az ajtó üvegét, és megpróbált bejutni az időközben a vezetői fülkébe bezárkózó mozdonyvezetőhöz is.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével gyanúsított külföldi férfi ellen lopás és garázdaság miatt is folyamatban van büntetőeljárás, munkahelye, jövedelme és állandó lakcíme nincs Magyarországon.