Bűnügy

Elfogták a dohánybolti rablókat

A budapesti nyomozók őrizetbe vették azt a két férfit, akik ugyanazt a rákosmenti dohányboltot rabolták ki - kétszer is.

A nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására

A 24 éves, budapesti Sz. Dániel 2018. június 4-én, 2 óra körül bement egy Budapest XVII. kerületi dohányboltba, majd egy fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegette az alkalmazottat, és a kasszában lévő pénz követelte. Az eladó átadta a bevételt a férfinak, aki ezután elmenekült a helyszínről.

Két hónappal később, 2018. augusztus 4-én, 3 óra körül ugyanazt a rákosmenti trafikot rabolta ki Sz. Dániel, de itt társa is volt, a 26 éves budapesti D. Dániel. A két férfi a pénzzel együtt elmenekült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának munkatársai az ügyben végrehajtott felderítő munka eredményeként D. Dánielt azonosították, és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói 2018. szeptember 2-án, délután, Pécelen elfogták. Sz. Dánielt a nyomozás során szintén azonosították, és társával együtt még aznap gyanúsítottként hallgatták ki fegyveresen elkövetett rablás bűntett miatt.

A nyomozók a két férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.