Bűnügy

Összeverte élettársát egy férfi Budapesten, majd elment dolgozni - mire hazaért, a nő már halott volt

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly májusban, egy vita hevében olyan súlyosan bántalmazta élettársát, hogy a nő másnap belehalt sérüléseibe.

Magára hagyta a haldokló nőt

A vádlott és a sértett 2012 óta voltak élettársak, de állandóak voltak köztük a veszekedések; a férfi ilyenkor rendszeresen tettleg is bántalmazta a nőt. 2015. május 20-án, este a nő ittas állapotban érkezett haza XVIII. kerületi lakóhelyükre, ami miatt ismét szóváltás alakult ki kettejük között. A vádlott tenyérrel, illetve ököllel kezdte ütlegelni a sértettet, aki legalább 40 különböző sérülést szenvedett el, valamint az orrcsontja is eltört.

A vádlott ezt követően lefeküdt aludni, majd másnap hajnalban munkába ment, mit sem törődve élettársa panaszaival, aki még akkor is a földön feküdt és az oldalát fájlalta. A férfi a délutáni órákban érkezett haza a munkából, ekkor a sértettet már holtan találta a földön, ugyanabban a helyzetben, ahogy hajnalban otthagyta.

A nyomozás megállapította, hogy a sértett halálához a kiterjedt és nagyszámú zúzódás szövődményeként kialakult heveny keringési és légzési elégtelenség vezetett, az időben érkező orvosi segítség ugyanakkor növelhette volna az életben maradásának esélyeit.

Mindezek alapján a Fővárosi Főügyészség a jelenleg lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt álló férfival szemben halált okozó testi sértés miatt emelt vádat, amely bűncselekmény büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.