Bűnügy

Több mint negyven késszúrással ölt

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség azzal a férfival szemben, aki februárban több mint negyven késszúrással gyilkolt meg egy férfit, Gyulán.

Az áldozat fizette a gyilkos italát

A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő elkövető pénzt akart szerezni ismerősétől, akit végül azért ölt meg, hogy ne tudja megnevezni támadóját.

A nyomozás adatai szerint a 21 éves férfi február 5-én, hajnali 2 óra körül támadt rá egy ismerősére, a gyulai autóbusz-állomáson. A két férfi előző este még együtt italozott, az idősebb férfi, a későbbi sértett több vendéglátóhelyen is fizetett mindkettőjüknek.

A fiatalabbik férfi azonban meglátta, hogy ivócimborájánál még bőven van pénz, ezért úgy döntött, hogy megszerzi azt tőle. Az autóbusz-állomáson leültek egy padra, ahol az elkövető abban bízott, hogy ismerőse elalszik, és így könnyen ki tudja zsebelni. Nem volt azonban türelme kivárni, hogy a férfi elaludjon, ezért hirtelen nekiesett, többször fejbe rúgta - úgy, hogy a sértett elvesztette az eszméletét -, majd magához vette a pénzét és hazaindult. Eközben azonban rájött, hogy áldozata magához térhet, és megnevezheti őt támadójaként, ezért visszament a buszállomásra, és a magatehetetlen sérültet - annak saját késével - több mint 40-szer szúrta meg.

A rendőrök 3 óra körül találtak rá az akkor már elhunyt férfira és 4 órán belül elfogták az emberölés elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalt is. Az ügyben indított nyomozást a rendőrség a mai napon lezárta és vádemelési javaslattal továbbította a büntetőeljárás iratait a Békés Megyei Főügyészségre.