Bűnügy

Négyen okoztak életveszélyes sérülést egy kiskorú sértettnek

A Fejér Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a négy személynek a letartóztatását, akik a gyanú szerint 2021. április 3-án, Sárkeresztúron rátámadtak a 16 éves sértettre, aki a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

A Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását

A nyomozás adatai szerint, a családfő három, köztük két fiatalkorú gyermekével, este, egy korábbi sérelemből kifolyólag a lakóházuk előtt elhaladó kiskorú sértettre, valamint a vele lévő három személyre különböző szerszámokkal felfegyverkezve rátámadt, őket üldözőbe vették. A társaitól elszakadó kiskorú sértettet a gyanúsítottak utol érték, a megölésére irányuló kijelentések mellett a náluk lévő eszközökkel bántalmazták, megrugdosták. A sértett a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket szenvedett, a keményburok feletti vérzés életveszélyes állapotot eredményezett, amely jelenleg is fennáll.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és súlyos törvényi fenyegetettségére figyelemmel - amely tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés - a szökés, elrejtőzés veszélye fennáll. A terheltek és a sértettek közötti elmérgesedett viszony miatt tartani lehet továbbá attól, hogy a gyanúsítottak a tanúk befolyásolásával a bizonyítást veszélyeztetnék, illetve a sértett családja sérelmére további bűncselekményt követnének el.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását, a bíróság döntése a két fiatalkorú vonatkozásában végleges, míg a további két gyanúsított fellebbezéssel élt az ellen.