Bűnügy

Idegen nők lakóhelyén végzett önkielégítést egy 35 éves férfi

Vádat emelt az ügyészség egy 35 éves mezőtárkányi lakos ellen, aki bő egy év leforgása alatt öt alkalommal is hívatlanul és meztelenül jelent meg idegen nők lakóhelyén azért, hogy az ott tartózkodók szeme láttára önkielégítést végezzen.

Négy rendbeli szeméremsértés vétsége miatt emeltek vádat

A vádlott elsőként 2015 őszén ment be egy sarudi ház bekerítetlen udvarára, bizonyítottan nemi erkölcs elleni bűncselekmény elkövetése céljából. A melléképület és a főépület között meztelenre vetkőzött, majd miközben a teraszon a rokonaival beszélgető háziasszonyt nézte, önkielégítést végzett. A nő fia észrevette ezt, megpróbálta felelősségre vonni a vádlottat, aki azonban ekkor autójába ülve elmenekült a helyszínről.

A következő alkalommal, 2016. január 31-én, délután a férfi a saját otthonában tartózkodott, amikor ismét felébredt a nemi vágya, ezért meztelenül kiment az utcafronti kerítéshez, és ott a szemközti ház udvarán tevékenykedő nő felé fordulva végzett önkielégítést. Ezúttal a hölgy élettársa volt az, aki elzavarta a vádlottat a kerítéstől.

2016 júniusában és októberében is megismételte korábbi cselekményeit, előbb Mezőtárkányban, majd Füzesabonyban. Az első helyszínen meztelenül járkált a sértett udvarán, és - azért, hogy felhívja magára a figyelmet - azt kiabálta, hogy ,,Jó napot, én vagyok a villanyszerelő!".

Füzesabonyban a vádlott egy lakóépület közelében, a másfél méter mély vízelvezető árokban végzett meztelenül önkielégítést akkor, amikor egy 17 éves lány az édesapja társaságában a közelében tartózkodott. A rendőrség a tetten ért elkövetőt ekkor vette őrizetbe, majd a nyomozási bíró - az ügyészség kezdeményezésre - elrendelte az előzetes letartóztatását.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben börtönbüntetést szabjon ki, amelynek végrehajtását próbaidőre függessze fel, egyben rendelje el a pártfogó felügyeletét, valamint kötelezze őt a csaknem kétszázezer forint összegű bűnügyi költség megfizetésére is. A Füzesabonyi Járási Ügyészség a napokban benyújtott vádiratában a négy rendbeli szeméremsértés vétsége mellett egy rendbeli magánlaksértés bűntettével is megvádolta a férfit.

(Fotó: illusztráció)