Bűnügy

Elkábította és kifosztotta vendégeit a homoszexuális klub tulajdonosa

Elfogták és őrizetbe vették a rendőrök azt a férfit, aki egy klub tulajdonosaként - társaival együtt - több esetben elkábította és kifosztotta a szórakozóhely vendégeit, Budapest belvárosában - tájékoztatott a rendőrség.

Prostitúció elősegítésével is gyanúsítják a bár tulajdonosát

A nyomozás adatai szerint egy belvárosi klubban a szórakozóhely tulajdonosa és alkalmazottjai az elmúlt három hónapban több vendég italába bódítószert kevertek, majd a kábult állapotukat kihasználva elvették tőlük az értékeiket (készpénzt, bankkártyát, mobiltelefont és személyes iratokat).

Több esetben a kábult vendéget hazakísérték, majd a lakásán fosztották ki. A gyanú szerint a tulajdonost prostitúció elősegítésével is meggyanúsították, a rendőrök szerint férfiakat foglalkoztatott, akik anyagi ellenszolgáltatásért cserébe szexuális szolgáltatást nyújtottak a vendégeknek., illetve előfordult a szórakozóhelyen túlszámlázás is, ezért a kerületi nyomozók szombaton, hajnalban adóellenőrökkel együtt jelentek meg a létesítményben.

A tulajdonost és két alkalmazottját a helyszínen elfogták, negyedik társukat fél órával később a józsefvárosi lakásán fogták el. A nyomozók a klub átvizsgálásakor több mobiltelefont, valamint különböző - magyar és külföldi - személyes iratokat foglaltak le.

A belvárosi rendőrök az elkövetőket gyanúsítottként hallgatták ki, majd közülük két főt őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, kifosztás és prostitúció elősegítése megalapozott gyanúja miatt.