Bűnügy

Álprofilokról fenyegetőzött egy 17 éves lány

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amit zaklatás miatt folytatott egy fiatalkorú lány ellen. A nyomozó hatóság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait átadták az illetékes ügyészségnek - számolt be a Privatkopo.hu.

A fiatalkorú egy házaspárt zaklatott

A rendőrség tájékoztatása szerint a 17 éves nemeshanyi lány 2018 júniusában, az egyik internetes közösségi oldalon egy házaspárt zaklatott. A férfi személyes adatait felhasználva álprofilt hozott létre annak nevében, és sértő, fenyegető üzeneteket küldött a feleség részére, hogy megfélemlítse őt. Emellett egy újabb névvel létrehozott másik álprofilról pedig a férj munkakörével összefüggésben írt az üzenő falára becsületsértő bejegyzéseket.

Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök egy 17 éves lányt állítottak elő a Tapolcai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanújával.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait átadták az illetékes ügyészségnek.