Aktuális

Bátki Bernadett modell egy iskolának adakozott Zanzibárban

„Elmentünk egy iskolába, Zanzibárban, hogy segítsünk a rászorult gyerekeknek. Szomorú, hogy sok gyerek nélkülöz és szinte nincs semmijük. Vittünk füzeteket, ceruzákat, édességet közel 80 gyereknek. De ez a segítség - sajnos - csepp a tengerben volt” - mondta a Pestiriport.hu-nal Bátki Bernadett modell.

„Szomorú, hogy míg Európában az a téma, melyik gyerek milyen új telefont és milyen márkájú ruhát kapjon, itt pedig egy kis cukorkáért a helyi gyerekek szinte mindent meg tennének. Nem tudom, hogyan lehetne megoldani, hogy a gyerekek a világ minden táján egyenlően megkaphassanak mindent, és az ekkora különbségeket a világ kikerülje és tegyen ellene.

Az utcán sokszor láttam a gyerekeket, akik nem csak az ételért küzdöttek, hanem a másik fontos értékért, a vízért is. Minden nyolcadik embernek nem jut tiszta ivóvíz.

Otthon, Európában ez nem okoz gondot. Aki Afrikába, illetve Zanzibárba utazik, próbáljon meg vinni a helyieknek akar ruhát, és iskolásoknak tollat, füzetet és - ha van lehetőségük rá - akár laptopot, mivel itt ez is probléma, ugyanis nincs számítástechnikai eszköz az iskolákban.

Ha legközelebb újra eljövök ide, megpróbálom a lehetőségeimhez képest segíteni újra őket” - magyarázta a szépséges modell.