Aktuális

Allahu akbar! Nyakon szúrta a repülőtéren a rendőrt a tunéziai származású „kanadai”

Kiürítették szerdán, délelőtt a michigani Flint nemzetközi repülőterét, miután egy férfi a várócsarnokban előrántott egy húsz centis, fűrészes élű kést, és „Allahu akbar!” üvöltéssel belevágta az ott posztoló rendőr nyakába. A támadás láttán pánik tört ki. A támadó azt kiabálta a menekülő emberek felé: „Megöltétek szíriai, iraki és afgán testvéreinket, mind meg fogtok halni!”

A gyilkológépek békés családapák, tele szeretettel...

A helyszínre érkező rendőrök elfogták és letartóztatták a támadót, a 49 éves, quebeci illetőségű, kanadai állampolgár Amor Ftouhi-t. Az ügyben az FBI folytat nyomozást. Egyelőre nem tudták megállapítani, hogy a terrorista egy nagyobb hálózat tagjaként hajtotta-e végre tettét, vagy magányosan cselekedett. A megszúrt rendőr, Jeff Neville hadnagy műtéten esett át, állapota súlyos, de stabil.

A Rebel Media szerint Amor Ftouhi évekkel ezelőtt Tunéziából érkezett Kanadába, és egy nagy biztosítócégnél dolgozott. Ismerősei csendes, békés embernek ismerték, akinek sok gyermeke van. (Pesti Riport: Érdekes, ezek a hirtelen gyilkoló őrültek egytől egyig csendes és békés családapák.)

Az ügyben a kanadai szövetségi hatóságok is nyomoznak.