Aktuális

Rongyrázás: 100 ezres pezsgővel ünnepel a Mészáros-Várkonyi fideszes álompár

A frigy Tihanyban lesz, ahol Orbán pénztárosának nevén egy borászat is van. Egyébként Rogán Cecília második lagzija is Tihanyban volt.

Vegytiszta szerelem...

Tihanyban arra számítanak, hogy a négy éve Mészáros Lőrinc nevére került Tihany Vináriusban lesz Várkonyi Andreával a lagzija.

A balatoni településen már várják az eseményt. A helyszínről annyit érdemes tudni, hogy „szőlővel benőtt domboldal, susogó nádasban vijjogó madarak, békakuruttyolás és párálló levendula- illatfelhő fogadja az év lakodalmának vendégeit. A Tihanyi-félszigeten, a belső tó melletti domboldalon áll a gasztrobár és rendezvényház, ahol a helyiek információi szerint a közeljövőben hivatalosan összeköti életét Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea".

Itt kelt egybe amúgy Rogán Antal propagandaminiszter előző felesége, Rogán Cecília is, aki e falak közt mondott igent új férjének, egy teniszedzőnek. Azon az esküvőn egyébként egy ember meghalt.

Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea boldogságának igazán lehet örülni. Bár nyilván saját magának olcsón megszámítja majd a Mészáros házaspár az eseményt, érdemes rápillantani az esküvői helyszín éttermének étlapjára. A csodás környezet miatt nyilván semmi sem olcsó.

De a kanyarban sincs Tiborcz Istvánnak, az ország (Orbán) vejének turai kastélyához képest, ahol tízezrekbe kerül ital nélkül is egy vacsora, pezsgővel pedig milliós összegbe. Orbán Ráhel férjénél egy üveg Krug, Clos d'Ambonnay nevű pezsgő 1 349 900 forintba kerül, egy palack Chateau Latour nevű vörösbor 699 900 forint, egy üveg Domaine de Chevalier nevű fehérbor 113 900 forint, egy palack Opus One nevű vörösbor 363 900 forint.

Itt a legköltségesebb fogás a Rib Eye Steak, amiért köret nélkül 6990 forintot kérnek. A borlapon a legdrágább a balatoni Konyári Pincészet Páva Cuvée-je, ami nem egész 23 ezer forintot kóstál. De az igazi NER-sznobok is megtalálhatják a tihanyi Mészáros-lagzin a szerencséjüket. Na nem a megnyert esetleges tenderekre gondolunk, hanem a 10 forint híján 100 ezer forintba kerülő Krug Grand Cuveé nevű francia pezsgőre. Aki pálinkára vágyik, annak is van igazán extra választási lehetősége: az Árpád Novum Vilmoskörte esszencia. Ebből az italból négy centet majd 8 ezer forintért mérnek.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a felcsúti nagyvállalkozó meghívja-e az eseményre volt titkos szeretőjét - abban az időben még nős volt a pénzcsináló -, aki az egyik televízió vezető beosztású munkatársa. Mindenesetre ez szép gesztus lenne a részéről, és minden bizonnyal sokat dobna a lagzi hangulatán is.