Aktuális

Palesztin történész: az Egyesült Államok szétesik, Franciaország és Németország 10 éven belül iszlám köztársaság lesz

Ghassan Weshah palesztin történész egy televíziós műsorban úgy fogalmazott a jövőre vonatkozóan, hogy véleménye szerint az Egyesült államok szétesik, Németország és Franciaország pedig iszlám köztársaság lesz. Ghassan Weshah úgy gondolja, a kínai kultúra belterjes, ezért az nem képes elterjedni a világon, az iszlám viszont nagy léptekkel halad előre Európában is.

„Az iszlám kultúra nagy léptekkel halad előre, megállíthatatlanul”

„A jövő a miénk lesz, az arab és az iszlám nemzeteké” - mondta Ghassan Weshah palesztin történész, egy, az Al-Aqsa televízióban sugárzott interjú során. Hozzáfűzte, hogy véleménye szerint az Egyesült Államok hamis kultúrával vezeti a világot és rövidesen összeomlik, az amerikai “szabadság” gondolatával együtt.

„Az egyetlen hatalom, amely a világot vezetheti, az iszlám” - folytatta a gondolatsort a történész, aki szerint Kína erre nem képes, mert a kultúrája csak az országon belül értelmezhető. A világ nagy részét visszatartja a belterjes kínai kultúra és az, hogy a kínaiak megesznek bármit, ami mozog. Ezért ők alkalmatlanok a világ vezetésére. 

Ghassan Weshah arról is beszélt, hogy Franciaország és Németország tíz éven belül iszlám köztársaságokká válnak.

„Vannak olyan tanulmányok, amelyek szerint német és a francia állampolgárok óránként térnek át az iszlámra. Vannak olyan tanulmányok, amelyek szerint 24 óránként egy-egy templom, mecsetté válik. Az iszlám kultúra nagy léptekkel halad előre, megállíthatatlanul” - fogalmazott a palesztin történész.