Aktuális

A német nők közel 60 százaléka nem érzi biztonságban magát hazájában

Egy, az Emnid közvélemény-kutató cég által végzett felmérés eredményeiből kiderült, hogy minden második német nő szerint már nem annyira biztonságos az ország, mint a migránsok beengedése előtt. A felmérés eredményeit szombaton a Bild német lap publikálta. E szerint a német nők 58%-a gondolja úgy, hogy a nyilvános helyek látogatása már kevésbé biztonságos, mint évekkel ezelőtt.

Merkel jól érzi magát...

A megkérdezés során mindössze a válaszadók 31%-a mondta azt, hogy szerinte nem romlott a közbiztonság.

A felmérésből kiderült, hogy minden második német nő törekszik arra, hogy sötétedés után elkerüljön bizonyos helyeket a lakhelye közelében (no-go zónák), 16%-uk pedig csak akkor mer áthaladni bizonyos utcákon, ha férfi kísérővel közlekedik vagy paprikaspray-t tart magánál.

A 2016 végi, újévi utcai rendezvényeken szintén tömeges jelleggel történtek szexuális zaklatások és rablások, amelyeket főként arab és afrikai személyek követtek el. A rendőrség 333 elkövetőt azonosított be, közülük 87 személyt vádolnak szexuális zaklatás vagy nemi erőszak elkövetésével.

Idén már rendkívüli biztonsági intézkedéseket kellett hozni a német nagyvárosokban, miután tavaly csoportosan elkövetett szexuális zaklatás és rablás áldozatává vált több száz német nő Kölnben és más nagyvárosok utcáin. Ez az új “jelenség” minden országban megfigyelhető, ahol nagy létszámban engedtek be közel-keleti és afrikai menedékkérőket.

A közbiztonság és a nők biztonságérzete azt követően romlott jelentősen, hogy a bevándorláspárti vezetők ráeresztettek Németországra több mint egymillió ismeretlen személyazonosságú bevándorlót. Ezek egy része olyan országból érkezett, ahol máig elfogadottak olyan primitív törzsi szokások, mint az erőszakos asszonyrablás, vagy a gyermekkori házasságkötés.