Aktuális

„Eltűnhet a magyar kultúra, ha nem tudjuk feltartóztatni a menekülteket”

Eltűnhet a magyar kultúra a század végére, ha nem tudjuk feltartóztatni a menekülteket - jelentette ki Náray-Szabó Gábor az ATV Egyenes Beszéd műsorában. Sorsdöntő lesz az októberi népszavazás. Nem csak azokról a kellemetlenségekről van szó, amit a migránsok hatalmas tömegének befogadása jelenthet. Ez valójában népvándorlás - mondta a Professzorok Batthyány Körének elnöke.

Megjött a „kultúra”…

Az elnök úgy véli: „ha nem tudunk határozott választ adni a népszavazáson, az azt jelenti, hogy nem elég elhatározott a magyar nép arra, hogy ezt a fajta bevándorlási hullámot feltartóztassa. Ha igent mondunk a népszavazáson, akkor onnantól kezdve nincs megállás. Meghívót küldünk, az ideérkezőknek.”

„Amennyiben kis létszámban érkeznek, még ha egészen más kultúrából, egészen más civilizációból is jönnek, akkor nagyon szépen lehet őket integrálni, viszont nagyobb létszámban már nem” - folytatta az akadémikus. Példaként említette, mikor az 1970-es években szír egyetemisták volt az országban. Belőlük kiváló orvosok, mérnökök lettek és beépültek a magyar társadalomba. Hozzátette: „amikor egy-két-három emberrel állok szemben, akkor a keresztény erényeket igyekszem gyakorolni, akár még áldozatok árán is segítem őket. Viszont abban az esetben, mikor ezer-kétezer-százezer emberrel állok szemben, akkor nem tudok keresztény lenni, ebben az esetben féltem az életem”. 

Náray-Szabó szerint, az októberi népszavazás hozzájárul ahhoz, hogy megállítsuk a népvándorlást.

Az elnök osztotta azt az elméletet, miszerint „a brüsszeli Bizottság nagyon sok döntést hoz meg úgy, hogy azt megbeszélik a különböző hatalmi központokkal, Németországgal és Franciaországgal, mivel ők az erős résztvevői az Uniónak. A többiek tulajdonképpen csak igent mondhatnak. Ez ellen szól az októberi népszavazás.