Aktuális

Sokadik lecke egzotikumra vágyó lánykáknak: megverte, majd megfojtotta a 16 éves bécsújhelyi lányt szír barátja

Vasárnap, délelőtt édesanyja bukkant rá lánya holttestére Bécsújhely egyik parkjában. A rendőrség kezdetektől fogva barátját, egy 18 éves szír bevándorlót gyanúsított, aki az előzetes vizsgálatok alapján megverte, majd megfojtotta áldozatát. A párt utoljára szombaton, este látták együtt több szórakozóhelyen.

 

A gyilkos nem volt ismeretlen a hatóságok előtt

Miután a 16 éves lány reggelig nem ért haza, a családja elindult megkeresni. A gyanúsítottat, Yazan Al-Malt,vasárnap elfogták. A betolakodó 2014-ben érkezett Ausztriába, sajtóhírek szerint nem volt ismeretlen az osztrák hatóságok előtt. Tavaly októberében kiutasítási eljárást indult ellene.

Szombaton a Bild című német napilap internetes kiadása adta hírül, hogy egy afgán menedékkérő késsel támadt egy várandós lengyel nőre egy német kórházban. A bűncselekmény a Rajna-vidékbeli Bad Kreuznachban történt. A férfi a nőnél volt látogatóban, amikor éles vita alakult ki köztük. Ennek hevében szúrta hasba a nőt. Az áldozat állapotát egy sürgősségi műtéttel ugyan sikerült stabilizálni, magzata azonban meghalt. Azt egyelőre nem tudni, hogy az áldozat milyen viszonyban volt az afgán származású támadóval. A férfi később feladta magát, a hatóságok őrizetbe vették, gyilkossági kísérlettel és súlyos testi sértéssel gyanúsítják.

Legutóbb tavaly december közepén volt késes támadás Németországban, akkor egy férfi súlyosan megsebesített egy hazafelé tartó nőt. A támadó elmenekült a helyszínről. Néhány órával később a helyszíntől alig néhány száz méterre két másik nőt is megkéselt.

Szeptemberben egy 22 éves férfi halt meg, aki egy nő védelmére kelt egy játszótéren. A dulakodás közben a két migráns férfi kései is előkerültek. Az ügyben két afgán származású férfit vett őrizetbe a rendőrség. Egyikük nem sokkal korábban kapta meg a menekültstátuszt, a másik bevándorló pedig kitoloncolás előtt állt.

Augusztus végén a németországi Chemnitz városában - egy vita során - megkéseltek egy harmincöt éves német férfit, aki belehalt sérüléseibe. Az ügyben egy iraki és egy szír férfit vettek őrizetbe. A városban ezután a migránsok ellen folyamatosak voltak a tüntetések, hetekig nem állt helyre a nyugalom.