Aktuális

Magyar György: „Nem kell beszarni, mert különben el leszünk taposva"

Kemény dolgokat mondott a Magyar Liberális Párt - Liberálisok békéscsabai szervezetének „Szabadon szólva” című rendezvényén  Magyar György. Az ügyvéd szerint szinte sehol a világon nincs olyan kiváltságos helyzetben ügyészség, mint Magyarországon. Maga vizsgálja, hogy egy döntése jó volt-e, lényegében semmilyen felsőbb fórum nem ellenőrizheti működését.

„Magyarországon már nincs jogállam”

Bár ez kismiska ahhoz képest, hogy Magyarországon már nincs jogállam - közölte az ismert jogász.

Így szinte természetes az ügyészséget érő politikai befolyás - tette hozzá, jelezve, ez vár a bíróságokra is. A Fidesz a 2010-es évek eleje óta komoly támadásokat intézett a bírói függetlenség ellen, de a közigazgatási bíróság a Fidesz házi bíróságaként tárgyalja majd a legkényesebb ügyeket.

Az ügyvéd szerint az EU azért tehetetlen, mert senki nem hitte, hogy lehet olyan tagállama, amely felrúgja a közös szabályokat, ahol az ügyészség állam az államban, és a hatalom számára kényes, kényelmetlen ügyekben sok esetben nem emel vádat.

Magyar György arról is beszélt, hogy amit az Orbán-kormány ma művel az emberekkel, az nem agymosás, az már agyhalál.

Az ügyvéd azt mondta, erőszakra nem buzdít senkit, de nem kell mindent eltűrni, nem kell beszarni, mert különben el leszünk taposva.