Aktuális

Koronavírus: Magyarországon a legmagasabb a halottak aránya

Lesújtó adatokat közölt az Oxfordi Egyetem adatbankja, az Ourworld in Data, amely országokra bontva állítja sorrendbe a koronavírus-járvány adatait.

Magyarországon december 16. óta újra meredeken növekszik a koronavírus áldozatainak aránya. Egy jelentősebb csökkenés után december 15-én még 11 halott jutott egymillió főre, 16-án már 14,91, 17-én 16,25 volt a magyarországi halálos áldozatok aránya.

December 18-án az elhunytak számát tekintve harmadik volt - Bulgária és Szlovénia mögött - Magyarország, egymillió főre 19,36 halálos áldozat jutott. December 19-én Bulgáriában jelentősen csökkent a halálozások száma. Magyarországon és Szlovéniában is platón van a vírus.

December 19-én és 20-án Magyarország vezette ezt a statisztikát, szombaton 19,56, vasárnap 19,15 halálos áldozat jutott egymillió főre.

A koronavírus halottainak száma Szlovéniában, Ausztriában és Horvátországban is kiugróan magas. Szlovákiában viszont jól működnek a járványvédelmi intézkedések. Ott vasárnap 8,2 halálos áldozat jutott 1 millió főre.

A WHO adatbankja szerint Magyarország a 37. legfertőzöttebb ország a világon, Európában pedig a 17.