Aktuális

A migránsözöntől és európai terrorcselekménytől is tartanak a magyarok

A magyarok több mint 80 százaléka arra számít, hogy a következő egy évben újabb bevándorlási hullám érheti el Európát, s csaknem 90 százalék szerint a közeljövőben ismét terrorcselekmény áldozata lehet Európa - derül ki a Nézőpont Intézet kutatásából.

89 százalékuk szerint a közeljövőben ismét terrorcselekmény áldozata lehet Európa

E szerint a magyarok 81 százaléka gondolja, hogy a következő egy évben újabb bevándorlási hullám érheti el Európát, ezt mindössze a teljes felnőtt népesség 15 százaléka véli valószínűtlennek. E kérdéskörben tízből nyolc baloldali szimpatizáns (82 százalék) is azonosan vélekedik, míg az ismeretlen pártpreferenciájúak 77 százaléka ugyancsak tart egy újabb migrációs hullámtól.

A felmérés szerint csak a magyarok 8 százaléka kételkedik a terrorveszélyt illetően, míg 89 százalékuk szerint a közeljövőben ismét terrorcselekmény áldozata lehet Európa. E kérdésben sem tér el a baloldaliak és az ismeretlen pártpreferenciájúak véleménye.

A Századvég Alapítvány korábbi közvélemény-kutatása szerint a magyarok 72 százaléka elutasítja a menedékkérők uniós tagállamok közötti automatikus szétosztását.