Aktuális

Az Európai Parlament a sajtóban elhallgatott határozatával akár 50 millió afrikai ingyenélőt csábíthat Európába

A fősodratú osztrák sajtó mélyen hallgat arról, hogy az Európai Parlament (EP) néhány nappal ezelőtt a bevándorlási és a migránspolitika rendezésére széles körű intézkedésekről döntött. Az EP-határozat azonban nem csak az embercsempészek tevékenységének felszámolásáról célozza, hanem ezzel párhuzamosan megköveteli a „menedékkérők” beutazási útjainak legalizálását is, ezért már a kiinduló országokban felvilágosítanák a betolakodókat az Ausztriában és Németországban rájuk váró juttatásokról - írja tegnapi számában az osztrák Wochenblick című hetilap.

Már útnak indulásuk előtt tudomást szerezhetnek a támogatásokról

Az osztrák fősodratú média által eltitkolni kívánt EP-határozat szerint az Európai Unió külső határai állandóan nyitva állnának a „menedékkérők” előtt. „A 2015-ös menekültválság a mostani EP-döntés következtében csak lanyha kóstoló volt ahhoz képest, ami ezután Ausztriára és egész Európára vár” - figyelmeztet szakértőkre hivatkozva a Wochenblick. Mert végül is az EP több millió afrikai és ázsiai potenciális menedékkérő számára követel „azonnali, konkrét és kézzel fogható intézkedést az Európai Unióba vezető szervezett, biztonságos és legális utak” lehetővé tételéhez.

Az EP elhallgatott határozata egyben indítványozza az Európai Unió tagállamainak, hogy a fent említett elképzelések kiegészítéseként az úgynevezett harmadik világ országaiban már útnak indulásuk előtt, a hazájukban folytassanak felvilágosító kampányt a leendő „menedékkérők” körében, hogy informálva legyenek „az őket megillető jogokról és kötelességekről a mozgásukkal kapcsolatos ügyekben”. De egyben figyelmeztetni kell őket „azokra a veszélyekre is, amelyekkel az utazásuk folyamán szembesülhetnek” - számol be a Wochenblick az EP határozatáról.

Az osztrák lap szerint ennek az előzetes felvilágosító kampánynak köszönhetően például az afgánok és az afrikaiak már útnak indulásuk előtt tudomást szerezhetnek azokról a kiterjedt, vissza nem térítendő juttatásokról, szociális segélyekről, amelyek elsősorban Ausztriában és Németországban várnak rájuk. Migrációs szakértők véleménye szerint az Európába vándorolni szándékozó afrikaiak száma jelenleg elérheti az 50 milliót is - írja a Wochenblick.

Több tízmillió afrikainak csinálnak kedvet a vándorláshoz

Az Európai Parlament egyben felszólította „a nemzeti kormányokat és parlamenteket, hogy helyezzék hatályon kívül a migrációt akadályozó büntetőjogi rendelkezéseket” - írja az osztrák hetilap, majd megállapítja: „Ez pedig nyilvánvalóan nem jelent mást, mint azt, hogy a nemzetállamoknak véglegesen le kell mondaniuk a határaik szuverenitásáról.” Mindehhez még hozzájön az az elképzelés is, miszerint már a tranzitországokban úgynevezett „humanitárius vízumot” állítanának ki a betolakodóknak.

A lap ezután idézi az EP szóban forgó határozatát teljes mértékben támogató Josef Weidenholzer felső-ausztriai EU-képviselőt, egyben az EP szociáldemokrata képviselőcsoportjának elnökhelyettesét, aki így vélekedik: „Ki kell végre alakítanunk a humanitárius folyosót, és ezzel segíthetünk a menekülteknek, egyben kifoghatjuk a szelet az embercsempészek vitorlájából.” Végül a Wochenblick megállapítja: a EP legutóbbi, az osztrák média által nem nagyon ismertetett határozata azt eredményezi, hogy mostantól még nagyobb lesz a csábítás a betolakodók számára Európa elözönlésére.

Amit látunk, az Európa TUDATOS szétverése, az európai lakosság - gondosan kidolgozott terv mentén történő - lecserélése.

Aljas, mocskos, szemét munka.