Aktuális

Lángszóróval égették meg az idős, fehér házaspárt a rablók Dél-Afrikában

A három maszkos fegyveres éjszaka rohanta le a pár dullstroomi otthonát Dél-Afrikában, mindketten a kutyák ugatására és az ablaküveg betörésére ébredtek fel. A 64 éves Sue Howarth és a 66 éves Robert Lynn pillanatok múlva már a támadók kezében volt - írja a New York Post.

Az emberélet nem sokat ér Dél-Afrikában

A trió azt kérdezgette, hogy hol tartják a pénzüket. Lynn odaadta kevéske készpénzét és bankkártyáját, majd hiába mondta, hogy nincs pénzük, a betörők rossz információkat kaptak, a támadók nem tágítottak. Ezek után a nőt egy másik szobába hurcolták, a férfi csak felesége nyögéseit hallotta.

Lynn kezeit a betörők összekötözték, a fejét késsel vagdosták, a mellkasát és a lábait pedig egy lángszóróval megégették. Ezek után a férfi fejére egy fekete kukászsákot húztak, és feleségével együtt autójuk csomagtartójába gyömöszölték őket. Lynn lyukat rágott a zsákra, így nem fulladt meg, majd egy mezőn a hajuknál fogva kirángatták őket, és le kellett térdelniük.

Nem sokkal később a trió meggondolhatta magát, mert Lynnt a mezőn hagyták félájultan, feleségével viszont visszahajtottak a házukba. Itt a nőt úgy megverték, hogy fejsérülésébe az orvosok szerint órák múlva belehalt volna, de a betörők később fejbe lőtték. Mint később Lynn megtudta, még a kocsikázás előtt a nőt is megkínozták a lángszóróval: leégették a mellét.

Eközben a férjnek sikerült kiszabadítania magát valamennyire a bilincseiből, és kikúszott az útig. Pont arra utazott két ismerőse is, akik azonnal kórházba szállították a súlyosan sérült férfit, és hívták a rendőrséget. Lynn csak órák múlva tudta meg, hogy felesége nem élte túl a kínzást.

A rendőrség nyomozást indított, még nem találták meg a gyilkosokat.