Aktuális

Migránsokkal hemperegni jár a calais-i „dzsungelbe” az önkéntesek egy része - főleg a nők üzekednek kedvtelésből a kontinensfoglalókkal

A calais-i szociális munkások és önkéntesek egy része azért vállalta a munkát, hogy migránsokkal szexelhessen - írja a Daily Mail. A vádak nyomán komoly vita alakult ki a Facebookon, a témával kapcsolatos posztok alatt.

„Önkéntesek naponta több partnerrel is elmentek”

Az önkéntesek nagy része felháborodott, de az ocsmány cselekedetek bírálata helyett az állítások nyilvánosságra kerülésével kapcsolatos aggodalmaikat fejezték ki. A történetek kiszivárogtatója szerint vannak olyan önkéntesek, akik gyakorlatilag prostituáltként dolgoznak, de egyesek egyszerűen kedvtelésből fekszenek össze migránsokkal.

Az önkéntesek korábban is panaszkodtak arra, hogy egyes munkatársaik úgy kezelik a tábort, mint valami „mindenki mindenkivel fesztivált”.

A vádak eredetileg a People to People Solidarity Facebook-csoport oldalán láttak napvilágot, ám nem sokkal később az oldalt megszüntették.

A nyilvánosságra került információk szerint főleg a női önkéntesek voltak hajlandóak üzekedni a férfi bevándorlókkal. Az eredeti bejegyzésben azt írta az esetet kiszivárogtató személy, hogy „tudok olyan kiskorú fiúkról, akik önkéntesekkel szexeltek. Olyan is előfordult, hogy az önkéntesek naponta több partnerrel is elmentek, majd másnap ezt megismételték. Tudom, hogy mindez csak a jéghegy csúcsa”.

Az Independent című brit lap által megkérdezett önkéntesek nagy része szerint a szexuális kapcsolat a migránsok és az önkéntesek között „természetes dolog”, de voltak olyanok is, akik szerint ez már túlmegy azon a bizonyos határon.

(Fotó: illusztráció)