Aktuális

Újabb botrányok a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában - ki lesz az új elnök?

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöksége és az ellenőrző bizottság visszaadta mandátumát az új testületek, tisztségviselők megválasztásáig a 2017. március 30-ra összehívott küldöttgyűlésen - közölte a testület.

Botrány botrány hátán...

A döntést nem lehetett elkerülni, miután kipattant a botrány, hogy a tervezett 55 milliós nyereség helyett közel 300 millió forintos hiánnyal zárta a múlt évet a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. S miután a testület vezetése nem tudott elszámolni a brutális hiánnyal, a következményeket már nem lehetett a szőnyeg alá söpörni.

Az sem használt a testület patinájának, hogy több tízmilliós értékben talált gyanús kifizetéseket a kamaránál egy belső vizsgálat, amely szerint a kamara gazdálkodása átláthatatlan. Az összefoglaló drága külföldi utakról, összeférhetetlenségekről, gyanús beszállítói szerződésekről is beszámolt: többek között arról, hogy a kamara húsz legfontosabb beszállító cége közül négyben a BKIK valamelyik tisztségviselője a tulajdonos.

A közlemény szerint az elnökség felkérte a tagozatokat, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket a tisztújító jelölésekhez.