Aktuális

Európa veszélyben - dr. Eva Maria Barki nemzetközi jogász előadása

„Nem áll Amerika érdekében egy gazdag és stabil Európa, vagy egy erős Európai Unió. Amerikát nem érdeklik az emberi jogok, vagy a demokrácia, vagy jogbiztonság, vagy egy békés Európa. Az Egyesült Államokat csak a saját hatalma és világuralma érdekli” - részletek dr. Eva Maria Barki nemzetközi jogásznak a Magyarok IX. Világkongresszusán elhangzott beszédéből.

„Sajtószabadság, és szólásszabadság egyáltalán nem létezik”

A háború szabályai megváltoztak. Politikai célokat ma már nem csak konvencionális fegyverekkel lehet elérni, hanem sok más eszközt lehet használni. Gazdasági intézkedések, bojkott, szankciók, kirekesztés, dezinformáció, médiaháború, diplomáciai elszigetelés, gyanúsítás. Korrupciós vádakat terjesztenek, félelmet és bizonytalanságot keltenek, tüntetéseket rendeznek, belső ellenzéket támogatnak és buzdítanak. A paletta nagyon széles és ennek alkalmazása már több helyen bebizonyított.

A segítők: egy összehangolt NGO-hálózat és - ez a legszomorúbb - a nyugati média és a nyugati etablírozott pártok és politikusok, beleértve az Egyesült Államoknak vazallusként szolgáló Európai Uniót.

Európa három oszlopon támaszkodott

A legerősebb és legfontosabb oszlop a kereszténység. A kereszténység nem csak az iszlám invázió miatt van veszélyben. A kereszténység anélkül is visszavonulóban van. Kereszténységet kimutatni a nyugati országokban diszkriminációnak számít, mert megsért másokat, keresztet nyakláncon hordani nyilvános pozícióban tilos, például az osztrák légitársaságnál. A „Grüß Gott” köszöntés az óvodákban és más helyen is tilos, egy óvónőt Bécsben kirúgtak azért, mert karácsonykor a gyerekeknek a kis Jézuskáról mesélt, a bíróságokon már régóta eltűntek a keresztek... Ezzel szemben az iszlám vallást tisztelni kell, a helyénvaló, de erős kritika tilos és büntetőeljárási következményekkel jár. A kereszténység megsértése nem.

A második oszlop a görög filozófia és demokrácia volt. Ez az oszlop is összeomlik. Nyugaton már régóta egy áldemokrácia vagy legjobb esetben pártdemokrácia van. Főleg az Európai Unió szenved demokráciadeficitben. A parlament csak név szerint egy parlament, parlamenti kompetencia nélkül. Sem a Bizottságnak, sem az Európai Bíróságnak nincsen demokratikus legitimációja, mégis ott alakulnak az európai törvények és rendeletek, miközben a bíróságnak a joginterpretációban és a hatáskör kibővítésében van a legfőbb szerepe.

Az Európai Bíróság szisztematikusan bővíti az Unió hatáskörét és csökkenti az államok szuverenitását. Azon túl az Európai Unió fél a néptől. Nem demokrácia, hanem a demofóbia az ismertető jel. Az Unió ellenzi a népszavazást, amely nem meglepő, mert eddig minden referendum eredménye az Európai Unió ellen szólt.

A harmadik oszlop, amelyen Európa eddig nyugodott, a római jog. A jog és a jog betartása a nyugati világban lassan egy teljesen ismeretlen fogalom. Főleg a nemzetközi jog. Amikor Obama egyszer szemrehányóan szólt oda Putyinnak, hogy nem tartja be a nemzetközi jogot, Putyin válaszolt: „Bravó, végre észrevették, hogy nemzetközi jog egyáltalán létezik!” Az alapvető szabadságjogokat nyugaton gyakorlatilag már nem lehet érvényre juttatni, hiába van egy Emberi Jogok Európai Bírósága, mivel ez nem működik. Sajtószabadság, vélemény- és szólásszabadság már egyáltalán nem létezik, arról órákig tudnék beszélni, hogyan működik a nyugati média, és hogy működik a véleménybefolyásolás. Szabad sajtó vagy média kultúra már idegen fogalmak Európában.