Aktuális

Egy vendéglátós gondolatai a balatoni munkaerőhiányról

Több éve már, hogy egy liberális lap újságírója kitalálta a buta történetét: nincs a Balatonon munkáskéz. Azóta minden szezon elején ezt hallgatjuk, olvassuk. Kicsit kezd már unalmassá válni, de inkább gazdasági, erkölcsi csapdaként funkcionál ez az álhír, amely sem az országnak, sem annak lakóinak nem használ. Ellenben az országot bitorolni akarók erkölcsi hasznot húznak belőle, a széthúzás, az irigység felüti fejét, amely tőkét kovácsol a gyarmattartóknak.

Minden összefügg mindennel

Indul a nyári szezon, előkerülnek a hatásvadász cikkek. Nincs munkaerő. Két héttel ezelőtt a nagy tudású még azt posztolta, nincs munka. Most akkor mi nincs? Munka vagy az ereje? Szakember, az nincs. Nincs villanyszerelő, víz-gáz-fűtésszerelő, de nincs hegesztő, kőműves sem, ahogy lassan már - ha nem VIP az ember - magunk szedjük a vakbelünket is ki.

Kicsit nézzük mélyebben ezt a dolgot. Nincsenek szakiskolák, nem véletlen. A kevés, még dolgozni akaró, szakmáját jól ismerő munkás kint szerel Nyugaton. Miért? Mert nem fizetik meg Magyarországon - dübörgi a média. Nem, rosszul gondolja, aki erre asszociál, azért tud ott lenni, mert OTT MÁR RÉG KINYÍRTÁK  az összes szakit. Ők szerencsések még, mert mi megyünk, de nálunk már a pakisztániak, meg az afrikaiak alázzák a betegeket a kórházakban, rendelőkben. Igaz, magyarul nem tudnak, de végső soron mindegy is, melyik tesz el láb alól: aki érti, vagy amelyik nem, hogy mit beszélsz.

Így megyünk sorban, ahogy a németeknél is már mindenhol a táj idegenek vannak pozícióban, özönlenek már délről.  Londonban, a harmadik legnagyobb magyar városban, muszlim a polgármester, aki máris megfenyegette a még hivatalban sem lévő Donald Trumpot, ha így folytatja, terrorcselekményeket fognak elkövetni az USA ellen. Jól sikerült az integráció, ilyenkor hol van a TASZ?                     

De térjünk vissza az eredeti hazai vonatkozású témánkhoz (annyira szárnyalok, körberepültem közben a fél világot)! Tehát a Balatonon nincs munkaerő, de a Tisza tónál, Velencei tónál, és a többi szezonális helyen igen. Ott van, mert ott rendes a munkáltató, csak a Balatonnál aljas. A Kis-Balaton, Hévíz hova tartozik? Aljas vagy becsületes kategória?

Drága virágszálaim, ha az a mocskos szezonális munkáltató (bárhol az országban) bezár, sokan éhen haltok, a butuska újságíró is! Megmondjam miért? Mert a turizmus HÚZÓÁG, nem kicsit, nagyon. Ebből lesz a jó sok áfa, az eladott búza, hús, sör, szőlő, pálinka után. Mert az a rohadt vendéglős szedi össze a pénzt, a rohadt 40 fokban, aztán adja tovább. A nagykeresnek, a borosnak, a sörösnek, a mezőgazdasági termelőnek, az alkalmazottjának, aki 27% áfáért majd vásárol és adót is fizet, ha akar, ha nem. Vesz benzint, fizeti az áram-, víz-, és villanyszámlát. Megtanítja a dolgozót a szakmára, kiveszi a munkanélküli segélyből. Még az ELLENőröket is ők tartják el, akik ELLENük vannak! Érdekes, nem?

Soroljam még? Mert, ha a kocsmáros, vendéglős, büfés, boltos nincs ott a szezonban, akkor, nincs házkiadás, fogászat, lakatosmunka, de az ács sem kell, mert nincs VENDÉG!!!

Örömködtök még? Ne tegyétek, mindenki jobban jár. Ti is.

(egy balatoni vendéglátós)