Aktuális

Ausztria muszlim fiataljainak közel a fele antiszemita nézeteket vall

A nemrégiben Ausztriában letelepedett fiatal osztrák muzulmán migránsok közel 50 százaléka nyíltan antiszemita nézeteket vall - derül ki a Bécsi Tanárképző Egyetem legfrissebb közvélemény-kutatásának adataiból. Az osztrák Der Standard a kutatásból idézve kiemeli, hogy a muszlim fiatalok szerint „a zsidóknak túl nagy befolyása van Ausztriában”.

Az antiszemita incidensek száma 2014 és 2015 között 82 százalékkal nőtt

A Der Standard beszámolója szerint a válaszadó osztrák muzulmán diákok 48 százaléka igennel felelt a közelmúlt egyik közvélemény-kutatásának arra kérdésére, hogy szerintük túl nagy befolyása van-e a zsidóknak Ausztriában.

A kutatásban megkérdezettek mindannyian olyan migráns hátterű fiatalok, akik valamelyik muzulmán többségű országból, így például Szíriából, Irakból, Iránból, Boszniából vagy Albániából érkeztek bevándorlóként Ausztriába.

A felmérés eredménye szerint a nemrégiben Ausztriában letelepedett, fiatal osztrák muzulmán migránsok közel 50 százaléka nyíltan antiszemita nézeteket vall - derül ki a Bécsi Tanárképző Egyetem legfrissebb közvélemény-kutatásának adataiból.

Az osztrák lap szerint ideje lenne már komolyan szembenézni az ausztriai muszlimok körében tapasztalható antiszemitizmussal. Ezt már csak azért is le kell küzdeni a muzulmán bevándorlók között, mert tudvalevő, hogy a szíriai, iraki és iráni bevándorlók olyan iszlám országokból érkeztek Ausztriába, ahol a zsidókkal szembeni ellenségesség és gyűlölet a mindennapok szokásos része.

Az antiszemita incidensek száma Ausztriában 2014 és 2015 között 82 százalékkal nőtt az Israelitische Kultusgemeinde  (IKG) adatai szerint.