Aktuális

Az elhülyülés végső fázisa: „Szüljenek kevesebbet a franciák, hogy legyen hely a migránsoknak” - mondja a volt francia szocialista miniszter

Megdöbbentő nyilatkozatot tett Jospin szocialista kormányának egykori környezetvédelmi minisztere: szüljenek kevesebbet a franciák, hogy a bevándorlóknak legyen hely.

Elmeorvosi eset

Yves Cochet, Lionel Jospin egykori szocialista kormányának környezetvédelmi minisztere állt elő a megdöbbentő demográfiai javaslatokkal. „Egyszerűen kevesebb gyereket kell csinálni, ahhoz, hogy csökkentsük a Föld lakosságának számát” - fogalmazott a bukott szocialista, most zöldpárti politikus.

A migránspárti politikus továbbá javasolta azt is, hogy meg kell változtatni a francia születési politikát, családi juttatások rendszerét. Minél több egy családban a gyerek, annál kevesebb legyen a családi pótlék, míg végül a harmadik gyerek születésekor teljesen megszűnne.

Hozzátette: a javaslat természetesen nem vonatkozik az amúgy migránskibocsátó szegény országokra, csak az olyan gazdagokra, mint Franciaország. Nekik kellene tehát csökkenteni a gyerekek számát, különben is ők szennyezik legjobban a környezetet (ez így, ebben a formában amúgy nem igaz, különösen nem Franciaországra, ahol az üvegházhatású energiahordozókkal működtetett erőművek aránya egy százalék).

„Ha pedig sikerülne csökkenteni a franciák szülési kedvét, akkor az ajtónkon kopogtató migránsokat is be lehetne fogadni” - tette hozzá Cochet.

Az idén tavasszal esedékes európai parlamenti választásokon Cochet ismét elindul a francia zöldpárt színeiben.