Aktuális

Dr. Szlávik ezúttal a hallgatást választotta, nem reagált a Pesti Riport kérdéseire

Öt nappal ezelőtt, 2020. február 19-én a Pestiriport.hu hét kérdést küldött e-mailben a médiában a legaktívabb celebeknél is többet szereplő infektológus, Dr. Szlávik János részére. A Dél-pesti Centrumkórház főorvosa nem reagált a megkeresésre.

A kevesebb néha több...

Úgy tűnik, vannak olyan kérdések, amelyekre nem szeret válaszolni a túlfuttatott gyógyító, mert - szokásától eltérő módon - a nyilatkozás helyett ezúttal a hallgatást választotta.

Dr. Szlávik János az utóbbi hónapokban valóban sokat szerepelt a sajtóban. Túl sokat. Lehetetlen naponta új információkkal előállni a koronavírus-járvánnyal, az oltásokkal kapcsolatban. A főorvos sem tud a kollégáinál többet a betegségről. Ez sokszor tükröződött a nyilatkozataiban is, hiszen fontos kérdésekben tippelgetett, majd néhány hét elteltével megcáfolta korábbi állításait. Ez nem túl szerencsés, bizalmatlanságot kelt az emberekben. Egy főorvos ne tippelgessen, a gyógyítás nem tippmix. Amennyiben nem jut új, releváns információk birtokába, akkor helyesebb, ha hallgat, és azt teszi, amire felesküdött: gyógyít.

A betegeknek sokkal nagyobb szükségük van rá, mint az olvasóknak.

Íme, a kérdések, amelyeket a doktor megválaszolatlanul hagyott: