Aktuális

Lakatos Benjamin lett a többségi tulajdonos a MET-ben, miután a Mol, Garancsi és Nagy György kiszállt

A MET Csoport menedzserei Lakatos Benjamin vezérigazgató vezetésével sikeres menedzsment-kivásárlást hajtottak végre az ING Bank finanszírozásával - közölte a cég, amelynek még a földgázpiacon is kirívóan mesés meggazdagodásáról 2015 elején jelentek meg információk a médiában.

A szakember...

A svájci központú MET Csoport új többségi tulajdonosa így Lakatos Benjamin lett az újonnan alapított MET Capital Partners AG-n keresztül. A cég további menedzserei (kb. 50-70 ember) részvényesi programban vehetnek tulajdonrészt, amivel 20 százalékig nőhet a részesedésük a MET ManCo AG-n keresztül.

A cég korábbi tulajdonosai megváltak a tulajdonrészüktől, vagyis kiszáll a bizniszből a Mol, Garancsi István és Nagy György is. (Korábban volt egy titokzatos orosz tulajdonos is, Ilja Trubnyikov, akiről a nevén kívül kb. semmit sem lehet tudni, és miután felszívódott, Nagy vette meg a részesedését.)

A cégcsoport - ami sziginifikáns tőkét vonna be a növekedési stratégiájához - közölte, hogy a konszolidált árbevételük 2017-ben 7,59 milliárd euró volt, aminek a 92 százaléka nemzetközi piacokon folytatott tevékenységéből származik.

Lakatos Benjámin 1999-ben újságíróként kezdte a karrierjét a Figyelőnél, de 2001-től már a Mol-nál dolgozott. Ekkoriban bukkant fel a legendás @tti bá exkluzív bulijain, ahogy azt a fenti, 2003 tavaszán készült kép is bizonyítja.