Aktuális

„Celebek” a NAV legnagyobb adósai között

A NAV negyedévente közzéteszi honlapján azoknak a nevét és elérhetőségét is, akik már huzamos ideje tartoznak, és a velük szembeni követelést még nem nyilvánították behajthatatlannak. Jelenleg több mint négyezer nagy adótartozót tartanak nyilván.

 

Frabatótól sem áll távol a trükközés

A 180 napon keresztül folyamatosan fennálló 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek és egyéni vállalkozók listáján (2020. szeptember 30. állapot szerint) 2851 név olvasható. Köztük van Töröcskei István, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. volt vezérigazgatója, az egykori Széchenyi Bank vezetője - a felszámolás alatt álló banknál hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a fővárosi ügyészség. Továbbra is fent van a listán Berki Krisztián tévés celeb (aki többedrendű vádlottként belekerült egy fiktív számlás ügybe, amelyben tavaly beismerte a bűnösségét); az egykor modellként, énekesként és fitneszedzőként ismertté vált Bíró Ica, akivel szemben a bedőlt devizahitele miatt több végrehajtás és kilakoltatás indult; valamint a Frabato néven ismert mágus, Fischl András.

Hajdúval szemben már vádat emeltek

A 180 napon keresztül folyamatosan fennálló 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező gazdasági szervezetek listáján szeptember végén 1463 név volt olvasható. Közülük mindössze 260 a még működő vállalkozás a NAV adatai szerint, a többi kényszertörlés vagy felszámolás alatt áll.

Hajdú Péter műsorvezető és producer egykori műsorgyártó vállalkozása, a Frizbi Entertainment Kft., - amely egy ukrajnai magánszemély tulajdonába került - neve is felbukkan a listán. A cégnél a NAV félmilliárdos adóhiányt tárt fel, és adónyomozás is indult, ami a nyár elején vádemeléssel zárult. A bűnügy elsőrendű vádlottja a Life Tv és az Ozone TV jelenlegi vezérigazgatója, Hajdú Péter. Az egykor milliárdos forgalmú műsorgyártónak szeptember végén elindult a felszámolási eljárása.