Aktuális

Bátki Bernadett modell kalandjai Zanzibárban

„Szeretném leírni, milyen az igazi Zanzibár: mész az utakon és a sok szegfűszeg, amit szárítanak, az orrodat csiklandozza, az utakon néhány forintnak megfelelő összegért árulják a mézédes ananászt, a tíz fajta banánt, kókusz diót, amiket fillérekért megvehetsz, hűsítő kókusz levet megiszod, majd feltörik és a belsejéből megeszed a kókuszt” - írta a playmate a Pestiriport.hu-nak.

„Utazol a daladalával, amivel a helyiek közlekednek, a teherautó 150 forintért akármeddig elvisz, nincs olyan, hogy nincs hely, mindig befér valaki.

A városba veszel chapatit, ami egy palacsinta szerűség, parázson sült kukoricát, cukornádat összeaprítva, amit összerágsz és kiszívod a cukros nedűt, vagy lepréselve megiszod a levét.

Stone Town város piacán látod a halakat, tenger gyümölcseit és a világ összes fűszerét, gyümölcspiac, sikátor utak, friss ropogós kenyér árusok, pénzt csörgető gyerekek, akik marék mogyorót árulnak fillérekért.

Az esti piac, ahol vásári hangulat fogad, és finomabbnál finomabb ételek csiklandozzak orrodat, frissen grillezik a tenger gyümölcseit.

Teknősökkel úszás közben simogatod őket.

Börtön szigeten a több száz éves óriás teknőseket csodálhatod.

Delfin túrán együtt úszhatsz a delfinekkel, akik karnyújtásnyira haladnak el tőled.

Fűszertúra, ahol megtudhatod, hogyan teremnek a fűszerek, miközben növényekből hajtogatnak ékszereket neked.

Mnemba szigetén megcsodálhatod a víz alatti világot.

A kék lagúnában csobbanhatsz a hajóról. És a helyi vitorlás hajóval visszarepülhetsz a kalózok korába.

Nungwi, ahol megnézheted a parton a naplementét.

Ahol mi vagyunk - Kili Majuu -, érdemes megtekinteni a napfelkeltét.

Jó érzés jótékonykodni Mindig a városból cipeljük a füzeteket az iskolába. Sajnos kevés turista látogatja az iskolákat. A gyerekeknek nincs tolluk se. Az iskola egy befejezetlen épület. A két oldala nyitott és csak minden második osztályban van tanár. Legközelebb próbálunk otthon összegyűjteni, és elhozni nekik a szükséges dolgokat.

Ivóvíz minden hetedik embernek nem jut, és itt, Afrikában ez még jó aránynak számít.

Megismerkedtünk sok helyivel, akiknek nincs áram a házában, szomszédoknál töltik a telefont.

Ennek ellenére mindig mosolyog mindenki, és nem depressziósak, mint például az európai lakosok” - zárta az úti beszámolót a gyönyörű modell.